View Single Post
Eski 08-06-2009, 18:51   #306
hexus
Ağaç Dostu

hexus's Avatar

Giriş Tarihi: 19-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turco Mesajı Göster
Dün akşam Kipa'dan meyveleri kesilmiş imha edilmek üzere bekleyen 3 ananası almayı başardım ama sorun şu bu havalarda bunları nasıl köklendireceğim.
Ayrıca sevgili Lonicera'nın sorduğu tohumdan yetiştiren varmı sorusuna pek cevap geleceğini sanmıyorum.
Meyveden yetiştirmek bukadar zahmetliyse kimbilir tohumdan nasıldır, deneyen varsa buradan deneyimlerini aktarsınlar lütfen.
evet dostum ben meyveden de yetiştirdim tohumdan da. Bence tohumdan çimlendirilmesi daha kolay. yaklaşık olarak 19-25 gün arasında uygun koşullarda çimleniyor. Ben torf kullanmıştım. Ve sürekli nemli idi. Çünkü türkiyede satılan ananasların büyük çoğunluğu soguk hava depolarında bekliyor. Eğer bulabilirseniz yerli ananas alın daha başarılı olursunuz yerli ananasta. Ama şunu eklemem gerekli Türkiyede yetiştireceğiniz ananas meyvesi fazla şeker ihtiva etmeyecektir. Asit oranı yüksek olacaktır. Benim şu an 2 tane yetişmiş ananas var bir tanesi bahçede kış soguklarından korumam oldukça zor oluyor diğeri ise saksıda ekili. Tohumdan yetiştirdiğim ananası yanlışlıkla toprak değişimi sırasında öldürdüm. Bu yıl tekrar deneyeceğim elimde 8-10 tane tohum var. Tohumdan deneyecek arkadaşlara tavsiyem tohumları çıkardıktan sonra limon sulu suda bekletin tohumlar iyice temizlensin.

Düzenleyen hexus : 08-06-2009 saat 18:54 Neden: imla
hexus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön