View Single Post
Eski 08-06-2009, 18:43   #22
rrumeysaa
Ağaçsever

rrumeysaa's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2009
Komşumun hediye ettiği barış çiçeğimin saksını büyütmüştüm eski toprağını değiştirmeden üzerine torf eklemiştim. Bir süre sonra siyah sinekler peydah olmaya başladı.Dışarı çıkardım toprak kurusun diye.

Sonra eve aldım bikaç gün sonra torağına baktığımda küçük beyaz böcekler hızlı hızlı yürüyorlardı anladımki toprağı kaplamışlar. Böceklerin ne olduğu hakkında henüz fikrim yok ama 2 tanede küçük örümcek vardı toprağı karıştırırken gördüm.

Bende arapsabunlu karışımı 3 gün uyguladım bu süre zarfonda balkonda beklettim çiçeğimi, böcekler tekleme kalmıştı, gölüm razı olmadı biberliyi denedim bugün bitsinler diye.

Gelgör ki onlada yetinemedim toprağı en iyisi pişireyim dedim.
İyiki de yapmışsım neler çıktı neler toraktan resmen çiçeğin köküne girmişler bi sürü solucan.Önce tek tek onları ayıkladım topraktan sonra da bi güzel toprağı pişirdim.
Şimdi ektim yeni torağına çiçeğimi içim rahatladı kocaman ohh be dedim, çok üzülüyordum böcekli haline.Çiçeği ektim suyunu verdim, doğrumu yaptım bilmiyorum ama vitaminini de verdim çünkü toprakta vitamin kalmadı biliyorum.

İnşaallah yaşatırım çiçeğimi yoksa çok üzülürüm ...

rrumeysaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön