Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Yalnız Celal Bey, ne kadar saçıkıbrıs ta atsanız fazla güneş alınca yaprak renkleri böyle oluyor. Bahçede tam gölgede dikili olanların yaprakları hem daha iri hem koyu yeşilken, yanlış yere diktiğim 2 kök ortancanın yaprakları gübre de demir de vermeme rağmen bu tondaydı. Güneşi fazla aldığında da yaprakları pörsüyüp, akşam üzeri yine diriliyordu. Yaz olmasına bakmadan, bel küreğiyle dipten alabildiğim kadar alıp tam gölgeye geçirdim geçen hafta. Bolca suluyorum, kendine gelmeye başladı.
|
Limon kardeşim, aynı şey benim de başımda ama, fotoğrafını koyduğum ortanca yıllardır aynı konumda, zaten kahve batıya bakıyor. Yani dayanıklı olmayı mecburen öğreniyorlar gibi geliyor bana. Bizimkiler hanım evladı.

Fırsat bulursam, aynı ortancanın öğleden sonra kızgın güneş altında da fotoğrafını çekip koyacağım. Ama, akşamüstü gezmelerinde güneş altında görürdüm ben bu ortancaları ve ortancalar güneş sever zannederdim. Gölge sevdiklerini Foruma üye olunca öğrendim.
Senin yazdığın aynı şey benim de başımda. Ben de önüne sıva filesinden gölgelik yaptım.