View Single Post
Eski 08-06-2009, 11:55   #859
akya
Ağaçsever

akya's Avatar

Giriş Tarihi: 10-02-2009
Sevgili arkadaşlar, değerli yorumlarız için teşekkür ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi indomie Mesajı Göster
Çok güzeller.
Sayın envor'a bir rakip çıktı.
Sayın envor'a rakip çıkmak mı? Haşa, üstadımız(sensei) keşke bizi çırağı olarak yanına alsa, yerleri paspaslamaya razıyım

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sevgili akya,

Manuel sulamaya mı döndünüz. Ben sizi su kültürü yapıyorsunuz diye biliyordum. Pet şişelerin altından drenajla aldığınız sıvıyı tekrar kullanıyor musunuz? Sisteminizi paylaşırsanız iyi olur.
Sayın sarıcan, ağaçlar netle tanıştıktan sonra herkesin yakınen bildiği hastalık benim de kanıma girmişti ve hemen sizle daha önce paylaştığım gibi işyerimde iki uzun paralel saksıda otomatik damlama sulamayla perlite 5 tane domates 1 biberle işe koyulmuştum.

Ama hiç gün ışığı almayan ortamda çiçek açmadan uzayıp gittiler ve sökmek zorunda kaldım. Nisan başı gibi evimin balkonuna her sabah manuel sulama yaptığım 2 salkım, 5 cherry, 3 biber fidemi diktim( torf-perlit) Ben de bu kadar iyi olacağını beklemiyordum ama satın kudret beyin ec ölçeriyle, sayın envorun besin eriyikleriyle 2 ec de her sabah fide başı 1 litre kadar suyla suladım. Otomatik sulama yapsaydım belki daha iyi olurdu.

Ama bence en önemli faktör domates biber gibi sebzelerin optimum iklim istekleri bu bölgenin nisan ve mayıs aylarında oluştu. (Gece 12-13 gündüz 20-25 derece sıcaklık ve günlük 8-9 saat güneş ışığı) Bu arada burası sera bölgesi olduğu için bulabildiğim iyi yetişmiş fideler de çok etkili oldu.

Bence sulu sistemlerden daha çok perlitte damlama sistemi daha iyiymiş gibi geliyor ve bu iş balkonda da Ankara ve İstanbul'da rahatlıkla başarılabilir. Ama yaz için tabi, kış için ise bir şey diyemiyorum. Sürekli kapalı ve soğuk giden havalarda ne yapılabilir düşünmek lazım.

Ama insanın kendi yetiştirdiği sebzeleri yemesi gibi yok, bu pazar ilk hasatı kızımla birlikte yapıp kahvaltıda yedik, cherryler oldukça lezzetliydi. Hatta hasat tabağımızı fotoğrafladık ama hafıza kartım malesef bozuldu.

Bu arada forumdan tanıdığınız sayın meeteine, Ankara'dan Fethiye'ye taşındı. Ve biz bu şehir kaçkını abimle bir iki hafadır 100 fidelik,sayın jibutinin sistemine benzer bir sitemi sonunda kurduk. İlk meyveler kendini göstermeye başladı ama sinekler ve aşırı sıcakla başımız dertte.

Farklı bir bağımlılık da ağaçlar.net'i her sabah açılış sayfamdan sonra tıklayarak kim ne yazmış diye merakla okumak oluyor. Bu foruma yazıları ve fotoğraflarıyla destek veren herkese teşekkürler.

akya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön