Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Emre Bey, başkalarının yazılarına yorum yaparken, benim sorularıma da cevap verseniz...
|
Sn Malina, ben de eski bir site yöneticisiyim. 2005 yılında kurduğum ve daha 1 yılını doldurmadan günde 1000 ziyaretçi sayısına ulaşan kendi kurduğum sitenin editörlüğünü yapıyordum. ancak bazı nedenlerden dolayı kapatmak zorunda kaldım. O nedenle bir site nasıl işletilir, nasıl yapılandırlır, kurallar nasıl koyulur acizane bilgim var. Bakın siz şimdi buraya oylama için bir anket koymuşsunuz, ama yarışma kurallarında anketin a sı geçmiyor bu bir. hadi koydunuz o zaman bırakın insanlar oy kullansın. ben sizin yerinizde olsaydım, çok büyük samimiyetle söylüyorum oylamaya kesinlikle müdahale etmezdim. bana oy verenler olduğu gibi diğer üyelere de oy verenle olsaydı keşke ve herkes oy bahanesiyle çevresindekileri siteye ısındırsaydı eğer amaç daha geniş bir platforma ulaşmak ve paylaşımı artırmaksa ben böyle yapardım. Böylece birileri oy bahanesiyle siteye girer, üye olur, belki sever takipçisi olur ve paylaşım artardı diye düşünürüm. aksi davranışlar, yani hem oylama yapacaksın sonrada o oyları geçersiz sayacaksınız hem de oy verilen kişiyi yarışmadan atacaksınız; e oldu mu şimdi? naptınız? belki bu siteyi sevecek, katılımda ve paylaşımda bulanabilecek bir sürü kişiyi ve daha önemlisi fotoğraflarıyla katkıda bulunmuş, yarışmada finale kalmış bir üyenizi rencide ettiniz. sorunuza cevaben tekrar ediyorum eğer Limon adlı üyeye bir sürü yeni üyeden mesaj gelse inanın memnun olurdum. Sitede bütün üyelere açık bir oylama varsa bırakın insanlar oyunu kullansın. yeni üyelerde kullansın, bu vesileyle gezsin görsün. ama istenmiyorsa bu da önceden belirtilsin ki insanlar ona göre hareket etsin. Evet siz sitenin yöneticisi olabilirsiniz ama ben yaptım oldu anlayışıyla hareket etmek ne kadar doğrudur? birilerini korurken diğerlerini mağdur ederseniz adil bir yönetim sergileyemezsiniz. o nedenle benim size tavsiyem kurallarınızı sağlam oluşturun. Benim bu saatten sonra ne birincilkte gözüm var ne de başka bir şeyde. daha önce söylediğim gibi sitedeki fotoğrafları mı da silerseniz sevinirim. Benim amacım burada fotoğraflarımı paylaşmak ve daha çok inasanın beğesine sunmaktı olmadı. ortam buna müsait değilmiş. Yine de benim gibi düşünen düşünmeyen herkese kafa yorup, zaman harcayıp paylaşımda bulunduğu için teşekkür ederim. Gereksiz yere vakit aldıysam da özür dilerim.
Herkese Saygılar.