View Single Post
Eski 08-06-2009, 02:32   #76
sirius50
Ağaçsever

sirius50's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2009
MERHABALAR
Kumquat konusunda benimde bazı sorularım olacak. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Nisan başında ÇÜ subtropik bitkiler bölümünden naylon poşette yaklaşık 80-90 cm boyunda, üzerinde 10 a yakın meyvesi bulunan bir kumquat fidanı aldım. Ankara'ya gelince, mevcut poşetten bir boy büyük bir saksıya torf ve bahçe toprağı karışımı ile taban ve yanlarını doldurmak suretiyle taşıdım.

Mayıs başında da Ankara da havaların ısınması ile öğleden sonra güneş gören bahçe tarafına koydum. Ancak bitkide hiçbir gelişme gözlemleyemiyorum. Bu arada gübre vermem konusunda gerek ÇÜ sine gerekse burada başak bir forumda sorular sordum sağolsunlar hiç kimseden cevap alamadım.

- Kumquat'ima nasıl bir besin(gübre) takviyesi yapmalıyım?
-B5A diye bir gübrenin olduğunu yine bu sitede ki arayışlarım sırasında gördüm. Bu besini kullanabilirmiyim?
-Çiçeklenmesi sizlerin de verdiğiniz linklerde haziran ve geç ağutos olarak veriliyor ve bitkimde hiçbir faaliyet göremiyorum.
-Geçen yıllarda meyve veren dallardan yine çiçeklenme olurmu?
- Bu senenin taze yaprakları eskilere göre daha açık yeşil renginde. Bu normal bir durum mudur?

İlginize şimdiden teşekkürler. Saygılarımla

sirius50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön