View Single Post
Eski 08-06-2009, 02:15   #70
hozat
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Sevgli sebahattin,
Sen de çok ilgimi çeken üyelerdensin.Okulunu, derslerini ihmal etmeden ne güzel bir uğraş bulmuşsun kendine doğa..

Soğanlı bitkilerle ilgili bilgilerinden çok yararlanıyorum.Hatta bir ara özeline yazıp forum hakkında bazı şeyler sormak istemiştim.

Bahçede görülecek pek çok detay var,mesala o yöreye ait yaban çiçekleri,onları bahçeye taşımak ve adapte etmek oldukça zahmetli bir iş.Yaban çiçekleri zorlu çıkıyor kafa tutuyorlar insana hemen gelip yerleşmiyor bazısı.

Beni en zorlayan "karabaş otu"oldu,biryıl yaşadı bir daha çıkmadı.Bir de kıyıda yamaçlara yerleşen sarı bir çiçek var ,gelincige çok benziyor.Müthiş bir kök sistemi var odun gibi bir kök. Yerinden çıkarmak için kazma kürek gerekiyor,görselliği harika .

Bunları ilgini çekeceğini sandığım için yazdım sana çokşey biliyorsun,çok ta öğrenmeye açıksın.Hep böyle kal emi?

Yüreğinin çarptığı her ğüzel şeyi elde etmen dileği ile hoşça kal.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön