View Single Post
Eski 07-06-2009, 21:19   #23
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
sevgili gece inanın yorgunluktan bittik hocalarımla ve tüm ailemle.güzel bir haber su taşımaktan kurtulduk kendi küçük ama yaptığı iş çok büyük bir su motoru aldım.504tl toplam. ama 8 taksitle aldım.
Tarlamda yetiştirdiğim sebze ve meyva ağaçlarını yakınımızda bulunan dereden bidonlarla su taşımaktan kollarımız kopmuştu.netten su motorlarını araştırken KOSHIN SEM-25L 1'' SU MOTORU(2 ZAMANLI MİTSUBİSHİ)karşılatım.önceleri bu motorun işimi görmeyeceğine inanmıştım.çünkü dere yatağıyla ağaçlarımın arası 45 derece yüksek eğimli ve 80-90 metre uzakta.ben bu motorla en azından düzdeki sebzelerimi sulasam yeterli demiştim.motoru aldıktan sonra inanın hayretler içinde kaldım.80 metre 45 derece eğim yüksekliğindeki ağaçlarıma gayet rahat su bastı.üç kademesinden orta kademlisiyle kullandım gayet rahat bir şekilde tüm 7 dönümlük tarlamda bulunan sebze ve meyva ağaçlarımı bol bir şekilde suladım.düz arazide ise en düşük rolantide tüm sebze ve meyva ağaçlarımı suladım.yakıt olarak inanın bir deposuyla düz arazide 2 saat çalıştı yaklaşık litre gitti.15 dakika bazen 30 dakika dinlendirdikten sonra tekrar sulamaya devam ediyordum.süreyi sürekli kronometre ile tuttum.kullanımı da çok kolay herkese tavsiye ederim.bunu kim icat etmişse Yeri mekanı cennet olsun.Bu arada Hepsiburada sitesinede çok teşekkür ederim. kaliteli ürün pazarladığı ve taksitli seçenek sunarak ürünleri pazarladığı için.Almayı düşünen herkese tavsiye ederim.6-7.06.2009 iki günlük hafta tatilimizi tarlada geçirdik. Tüm sebze ve ağaçları suladık yeni motorla.suyu bol bulunca çok rahat bir şekilde işimizi bitirdik.bağ hariç ona zamanımız yetmedi. Pazar günü yağmur bulutları başımızda dolaştı ancak tek damla bırakmadı tam bir bahar yağmuru gibi başka yerlere yağdı.Ama akşam saat 18,30 civarında toparlandık çıktık.tam tepeye çıktığımızda şimşek yakınımızda bulunan bir kurumuş buğday tarlasına düştü. Hemen yakın köyde bulunan dostlara haber verdim cep telefonumla.ordanda 110 itfayeyi aradım.haberleri olduğunu söylediler.biz dere yatağından çıktığımızda köylüler yolda birikmiş yanan tarlaya gitmeye çalışıyorlardı yardım için.Allahtan yağmur yağdı da söndürüldü.tabi itfayede zamanında yetişti. yetişmeseydi rüzgarın yardımıyla kısa sürede tüm tarlalarda ki ürünlerde yanardı.

Sevgili gecem ve dostlar..tarlada bulunan çeşmeden bahsetmiştim size geçen hafta sadece annemle birlikte gitmek zorunda kaldık.su almaya gittim eğildim su şişesini doldurmaya birden bir tıslamayla karşılaştım.kafamı kaldırdığımda benekli gri renkte bir yılanla karşılaştım. Yılandan korkmam ve asla öldürmem öldürenlerede çok kızarım.bana göre çok faydalı bir hayvan türü.tarlada köstebek ve farenin çoğalmasını önlüyor. Her hafta akrep görmeye alıştım.umarım akrep ısırmaz çünkü bir kez ısırdı beni acısı çok kötü.

Eklenen Resimler

Düzenleyen bahtiyar02 : 07-06-2009 saat 22:03
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön