Yukarıda yazdıklarımın tamamını okumadan yorum yaptığınız aşikardır. Dolayısıyla yazının tamamını okumanızı tavsiye ederim. Bir kısmını alıntıladım aşağıda görebilirsiniz.
Alıntı:
Bu Tarım ilacı (NeemAzal®–T/S Organik Böcek İlacı) 2000 yılında ruhsat almış zaten...
Tarım ilacı ürüten firmalar nihayetinde ticari şirketlerdir. Dolayısıyal internet adreslerinde yazan etki alanı ile ilgili metin tamamen kendi deneyimleridir. Ruhsatlarındaki etki alanı internet adreslerinde yazdıklarıyla uyuşmamaktadır.
|
Sizin verdiğiniz internet adresine hali hazırda bakmıştım zaten. Ancak ben burada maddi bir kaynak sağlamıyorum. Tarım ilacı tanıtan, pazarlayan, satan profesyonel bir eleman değilim. Ben bir araştırmacıyım. Bilgilerimi sürekli tazelerim. Ama referanslarım pestisit üreten firmalar değil dünya çapında araştırma kuruluşları ile Tarım Bakanlığı'nın ilgili birimleridir. Her yıl düzenli olarak pestisit listeleri, düzenli olarak TİSİT + Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü yayınları mutlaka masamda olur.
Ülkemizde malesef pestisit konusunda büyük bir boşluk bulunuyor. Pestisit satışı Ziraat Mühendisleri tarafından yapılıyor. Ama öneren kişinin kim olduğu belirsiz. Yani köylü mehmet ağa da pestisit önerebiliyor. Oysa 1. dünya ülkelerinde pestisitler reçete ile satılıyor. Ağzı olan konuşmuyor.