1kg arpadaki şeker,protein vs. açısından, 7kg çimlenmişine oranla fark nedir acaba??
Yani, merak ettiğim;
Fırınlarda satılan ev ekmeği,köy ekmeği,tatlı maya,sıkı maya isimleriyle anılan ekmekten 2 dilim yediğimde rahatlıkla doyuyorum.
Ama normal ekmekten bütün bir taneye yakın yediğimde ancak doyuyorum.
doyuruculuk,besleyicilik açısından 1kg kuru arpa ile çimlenmişi arasında ne gibi bir fark oluşur.
Yani insan bir ton para verip maliyetinden öte hayvanlara çimlenmiş yetiştirmek için boşa uğraşmamalı,değilmi??
amatörce imalat yapması kolay,elektronik olarak yardımcı olabilirim.
ama satın almak dediğimizde ki 60 kadar beside hayvanımız var,değermi değmezmi sorusu çok önemli.
|