Konu: Kekik
View Single Post
Eski 05-06-2009, 23:42   #189
sirius50
Ağaçsever

sirius50's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2009
sevgili yeşil severler
7 sayfalık görüşlerinizi ilgi ile okudum bende kendi denyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. baharatlı mutfak bitkilerini yemekelrimizde ve salatada devamlı kullanmaktayız. bir firmanın küçük pakatlerde satışa sunduğu kekik,fesleğen, biberiye vb ürünleri sonunda kendim yetiştirmeye kara vererek mart ayın da Koçtaş tan Vilmorin marka anadolu tohom aş ithali fesleğen(basilic grand vert),kekik (sariettecommune) ve mercan köşk (Origan marjolaine vivace) tohumları çimlendirme torf u ve plastik çimlendirme viyolleri aldım. önerilen kurallara uyarak tohomları toprakla buluşturdu.

15-20 günün sonunda fesleğen ve kekik tohumları çimlenip mart sonuna doğru 5-6 cm lik iplikcikler şeklinde buyuduler ancak daha sonra hepsi fazla gelişmeden devrilip gittiler. bunun nedeninide torf olduğunu firmanın yetkilisi Ziraat müh. söyledi.

1 ölçü torf ile 3 ölçü pazardan aldığım çiçek toprağı karışımı ile elma sandığından bir küçük seracık yaptım ve sonunda fesleğen ve kekikleri büyutmeyi başardım ama mayıs ayından itibaren çiçeklenecekleri yazıyor olmasına rağmen henüz şaşırtma durumuna bile gelemediler. bu arada mercan köşk lerde hiç hareket yok sanırım o konuda aldatıldım. tohumlar iyi değil miş saygılarımla

sirius50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön