View Single Post
Eski 08-10-2006, 21:45   #3
lerdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Yasemini çelikten Türetme Hakkinda Yardim

Mine Hn,

Darılmaca kızmaca olmasın ama, sizin yazdıklarınızı tekrar tekrar okumama rağmen aynen detaylı bir biçimde aşağıda yazacağım gibi yaptım. Herşey çorba oldu, karıştırdım herbir işlemi... Hadi hayırlısı diyerek anlatıyorum:

- Tarif etmiş olduğunuz oranlarda oksijenli sulu solüsyon hazırlayıp içine yine daha önce açıklamış olduğunuz oranlarda aspirin de ekleyip erittim ve bir büyük kaba koydum.

- Çeliklerim tam 7 gün dibinde 1 karış içme suyu dolu naylon torbanın içinde ve balkonda açıkhavada beklemişlerdi (Haftaiçi akşam eve geç geliyor olmamdan ötürü haftasonunu beklediler zavallıcıklkar)

- 1 ve 1,5 karış uzunluğunda ince ince 8-10 adet yasemin dalı haline gelecek şekilde yasemin çeliklerimin en alt kısımlarının 2 cm kadarlık yerlerini falçata ile açılı bir biçimde kestim. Keserken son 1 cm kadarlık yerini ise dalın özü açık kalacak ve suyu daha rahat çekecek şekilde yukarıdan aşağıya açılı kestim.

- Sonra tüm bu minik dalları bu forumda daha önce sizin bir başlıkta yazmış olduğunuz üzere daha önce hazırladığım oksijenli sulu ve aspirin eklenmiş suda 10-15 saniye beklettim.

- Sonra bu dalların kesip biraz da açtığım en alttaki köklenecek kısımlarını teker teker HEPSİNİ o Bitki Gelişim Düzenleyici (2 üst mesajda yazdığım içerikteki) hormona batırıp, hormon tozu o kesik kısımların tamamını kaplayacak şekilde buladım.

- Benim avuçiçimi ancak dolduracak miniklikte 3 adet mini-saksımın içini tamamen TORF ile doldurdum (Evde perlit yoktu, zaten perlit nedir bilmiyorum bile ve bu saksıları yukarıda belirttiğim su dolu (Oksijenli sulu+aspirinli su dolu) kaba oturtup aşağıdan yukarıya silme su emecek şekilde sulamış oldum. Torf tamamen suyu da emdikten sonra biraz çöktüğü için üzerine biraz daha torf ekleyip saksının üstüne birazcık bastırıp torfu sıkılaştırdım.

- Sonraaaa... Teker teker tüm çeliklerimi 3er 4er saksılara batırarak güzelce 3 adet saksıya bölüştürdüm. İçimden inşaallah tutarlar dedim


- Herbir saksının üstünü de şeffaf ve incecik naylon olan buzdolabı poşetleri ile bone/bere gibi örttüm. Balkonda rüzgar almayan ama ışık alan bir köşeye saksıları koydum.

Vee, hanımın ikazları ile karşılaşmamak için balkondaki tüm dağınıklığı, toz toprağı teşkilatı toplayıp etrafı temizledim...

İşte böyle Mine Hn ve tüm arkadaşlar.

Bakalım ne kadar zamanda ne olacak. Hep beraber göreceğiz.

Ayrıca bonelerin altını biraz açık bıraktım hava da girsin diye. Yoksa tam mı kapatmal
Mantar olmasın diye ayrıca birşey yapmalı mı?Çürütmeden nemi nasıl muhafaza etmeli?Allahım nedir bu işin sırrı?

Hal böyle iken yorumlarınız ne olur Mine Hn ?

İnşaallah

Saygılar

Levent

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön