Mum ışığı, iyiyim, ilginize teşekkür ederim. İşlerim yoğunlaştığından daha seyrek uğrayabileceğim.
Koyuyeşil, hiç ilk deneyim gibi durmuyor, ellerinize sağlık. Boool ürün alırsınız inşallah.
Sebze bahçemin bir kısmındaki "Çilek Bahçem" den ilk kez çok ürün almaya başladım. 3 gündür uğrayamadığımdan rahat rahat büyümeye fırsat bulmuşlar. Dün 2 kg ya kadar çilek topladım. 2 hafta kadar önce topladıklarım çok ekşilerdi, şimdikiler hem tatlanmış hem irileşmiş hem de aromaları artmış. Toplaması zorlasa da herkesin bahçesinde bir köşe hazırlamasını tavsiye ederim.
Bilirsiniz bahçeden bir kaç gün uzaklaşınca bitkiler inanılmaz büyürler. Kabak fidelerinin de yaprakları çok büyümüş, görünce şaşırdım.
Fasulyeler çiçeklenmeye başladılar.
Baklaların dün sonunu toplayıp söktüm.
Enginarlar da bitti artık, çok bitlenip böceklendiler. Dipten budamak gerekir mi?
6 kök Pembe Domatesim, henüz küçük fide olan çeri domatesim, bir kaç biberim var.
Karpuz, Kavun da ekmiştim ama nedense çok geç filizlendiler, henüz çok ufak fideleri. Kabakları onlardan çok daha geç ekmeme rağmen onları çok geçtiler.
Dereotları, çok keyiflendiler. Maydanozlar büyüyüp büyümemekte kararsız kalmış görünüyorlar.
5 adet Patlıcan fidesi almıştım. Olacağından hiç ümitli değildim ama cinsinin çok güzel olduğunu iddia edince alıp dikmiştim. Bitki olduğu yerde sayıyor. Demek bizim toprak Patlıcan için elverişli değil.
Afiyet olsun Meraklı