Ama işin içine usta girecekse (ne işi olursa olsun) sakın şaşıp yanılıpta ustanın parasını peşin vermeyin. Hani "parasını peşin alınca adam daha özverili çalışır" gibi bir düşünce doğru olmuyor. Kimse alınmasın, işini herhalükarda dürüst yapanları tenzih ederim, ama durum bu maalesef.
Merhabalar, balıkçıserdar arkadaşımızın yazdıklarına katılmamak maalisef mümkün değil, Aziz beyin ve Serdar beyin yazdıklarını okudukça 6 yıl önce sözde ustalarla yaşadığım olumsuz, sevimsiz olayları hatırladım.
Bence dürüst çalışan usta %2 -3 o da bana rastlamadı, açıkçası rastlayanlarla da karşılaşmadım, bahçe çevresini çitle çeviren ustadan tutunda sıvacısı, boyacısı, duvarcısı camcısına kadar pek farklı sayılmazlar , birde işe başladıktan birkaç gün sonra, türlü bahanelerle sizden para kopartmışlarsa, o tarafını hatırlamak bile istemiyorum , işte öyle bir durumda kendinize hakim olmaya bakın.
Tel örgü ustası sizden parayı kapıpta tatile kaçarsa , duvarcı ustası kızını evlendirmeye memleketine giderse , sıvacı anam hastaymış ona gittim derse , o zaman bütün istek kırılıyor nereden bu işe kalktım diye düşünmeye başlıyorsunuz, Allah çokça sabırlar versin.
Ustalarla yapılan sözleşmelerin fazla bir yaptırımı yok.
Şu **** bu şekilde işler bittiğinde ise o çekilen sıkıntılar zorda olsa unutuluyor ve hayat o mekanda yeniden başlıyor. Saygılarımla.
|