View Single Post
Eski 04-06-2009, 20:19   #862
malbman
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Sayın yalıçapkını, aslında çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Sizin de belirttiğiniz gibi kullanıcı adlarına (isimlerine değil, zira isim Arapça bir kelime) dikkat çeken çok arkadaşımız var ama bana sorarsanız Türkçeyi doğru kullanmakla Türkçe kullanıcı adı kullanmak farklı farklı konular. Örneğin: benim kullanıcı adım malbman olmasına rağmen, Türkçeyi mümkün olduğunca doğru kullanmaya çalışıyorum, çünkü dilimi kötü kullandığım sürece beni anlayamayacağınızı çok iyi biliyorum. Ama kullanıcı adımı değiştirmeyi hiç düşünmedim.

Neden derseniz; sanal dünya ile ilk tanıştığım günlerde aldığım bu adı, yaklaşık on beş yıldır kullandıktan sonra öylesine benimsedim ki, sanki başka bir kullanıcı adı alırsam kendime yabancılaşırmışım gibi geliyor. Tek örnek bu değil tabii ki. Aramızda kullanıcı adlarında w, x, q harflerini kulanan arkadaşlarımız da var ve bunları sorgulamak gibi bir şansımız yok (en azından Türkçeyi doğru kullandıkları sürece).

Bu yüzden; bana sorarsanız Türkçeyi nasıl kullandığımıza odaklanmamız çok daha yararlı olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön