View Single Post
Eski 04-06-2009, 19:51   #863
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
nedir bu işin gerçeği anlayamadım
Sanırım sizlerde bizler gibi bir şeyleri iyi öğrenmeden bir işe girmişsiniz, hayırlısı olsun.
Öğrenmek istediğiniz ne,

Ekerken ne diye düşünerek ektiniz, neye göre ektiniz, yarın mahsul verdiklerinde nasıl değerlendirmeyi düşündünüz mü? yetiştirmek kolay, kolay dediğime bakma oda zor fakat bir şekilde caba harcarsın öğrenirsin olur, asıl zor tarafı ürünü değerlendirmek, nasıl değerlendireceksiniz, kendiniz mi pazarlayacaksınız yoksa toptan vermeyimi düşünüyorsunuz.

Bütün bunlar açıkta iken bir şeyler söylemek zor.

Evet gemlik çeşidi ekimi çok, ve hep iç pazarı var, ihracatı pek istenmeyen bir çeşit, bilemiyorum belki de bizim iş bilmez yöneticilerimiz iyi anlatıp pazarlayamıyorlar, ama şu anki sonuçu böyle biliyoruz.

Kendim pazarlıyamam diyorsanız, önce birliğe üye olmaya bakın, bilmiyorum bölgeniz zeytin dikim alanında mı, değilse zaten üyede olamazsınız, üye olabiliyorsanız kotanızı şimdiden yüksek almaya bakın, yani ağaçlarınız en yüksek verimde kaç ton verecekler o kotayı şimdiden almalısınız, zira bir daha kota alabilme şansınız çok az. Ben iki yıl önce sormuştum 1 ton kota üyeliği 300tl idi o parayı şimdiden yatırıp, yani birliğin ortağı oluyormuşsun, ama sana kar payı falan verdiğini zannetme, o parayı hibe etmiş gibi oluyorsun.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön