Konu: Lithops
View Single Post
Eski 04-06-2009, 00:39   #517
Carlos_Cortes
Ağaç Dostu

Carlos_Cortes's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2008
Lithops'ların Dayanıklılığı

Arkadaşlar benim Nisan 2008 tarihinde aldığım bir lithops'um vardı. Kendisi çok canlı ve güzel gözüküyordu. Diğer lithops'umun yanına hemen çöreklendi. Fakat ikisi de aynı cins olmasına rağmen yeni aldığım büyük lithops'um küçük lithops'umun yanında büzüşmeye ve küçülmeye başladı. İkisine de hemen hemen aynı miktarda su veriyordum oysa ki. Aynı ortamda da bakıyordum üstelik.

Neyse, aradan bir yıldan da fazla bir zaman geçtikten sonra ve artık küçülmekten küçülecek hali kalmamışken, onun için ölümün yakın olduğunu düşündüm. Son çare olarak ve kaybedeceğim hiçbir şeyin de olmadığını hesaplayarak, azar azar su vermek yerine; saksısının üstünden su vermeye başladım ta ki saksının dibinden su çıkana kadar. Daha sonra lithops'umu diğerlerinin yanına bıraktım. Gün geçtikçe düzelmeye başladı. Şuan arada 10 gün geçti. Ve hala düzelmeye devam ediyor. Hatta yeni yapraklarını içinde bekletiyormuş resmen. Şimdi yeni yapraklar gelişiyor ve eski yapraklar iyice ayrılmaya başlıyor.

Sonuç olarak bu durum lithops'ların suya karşı dayanıklılığını son derece başarılı açıklıyor bence. Uzun süren susuzluklara dayanmakta onların üstüne yok. Ama su verileceği zaman da suyu bol bol vermek lazım ki kökler suyu yakalayabilsin.

Fotografları da paylaşıyorum; sırasıyla ilk aldığımda, almamdan 13 ay sonra ve bugün

Eklenen Resimler

Düzenleyen Carlos_Cortes : 04-06-2009 saat 00:43 Neden: Metin ekleme.
Carlos_Cortes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön