merhaba pembe domates dostları
bandırma pembeleri ilk çiçeklerini vermeye başladılar.
bugün hava çok sıcaktı akşamüstü 18:00 civarında balkonumda hala güneş etkisini yitirmeden güneş ışıklarında salınmaya devam ettiler.
tohumlarını çimlendirdiğim küçük toprak saksıdaki pembeye özellikle dikkat edin lütfen çünkü o az kalsın atılıyordu ama kıyamadım ve kaldı abi ve ablalarına çoktan yetişti o da kendince tomurcuklandı bile. üstelik hiç şaşırtılmadı toprak eklenmedi diğerleri gibi özel ilgi görmedi. ama işte tohumdaki mucize bu başka ne denir ki. yaşama azminin zaferi .
pembelerim bazı saksılarda ikili kaldılar. teneke saksıda tek olan ise en nazlısı oldu gelişimi diğerlerine göre oldukça geride.
koltuklar öyle hızlı büyüyorki anlatamam haftada 2-3 kez alıyorum.
en son eklenen (6615 teki) koltuk alıp ne olacak diye ektiğim pembe tuttu ve büyüyor bakalım domates verebilecek mi?
bugün son boğazlamalarını da yaptım çok az toprak ekleyebilirim bulabilirsem. organik gübre-dere mili ve bahçe toprağı karıştırdım. çiçekte oldukları için sulamadım biraz su istiyor gibilerdi ama yarın çok boynu bükük olurlarsa köklerine değirmeden sulamayı düşünüyorum. Balonum güney çephede Bandırma oldukça rüzgarlı olduğu için zannedersem sıcaklardan fazla etkilenmiyorlar.
fesleğen-reyhan ve kadife çiçekleri pembelerle çok iyi anlaştılar.
sizin pembelerin durumu nasıl pembe dostlarım?
http://picasaweb.google.com.tr/ayfer...rCicekleniyor#