Merhabalar,
Hafta sonu bahçeye damlama sulama yapıldı. Sistem sorunsuz çalıştı. Meme tabir edilen ayarlı musluklar gayet güzel çalışıyor. Yapan arkadaş hızlı bir şekilde çalıştı, boruları serdi, kesti biçti, bazı parçalar ile sulama borularından yan kollar aldı, onlarıda fidanlara ulaştırdı ve tamam işiniz dedi gitti. Şu anda bahçedeki çeşmeden suyu almakta sistem.
Dün zaman saati aramaya çıktım ve bir tane aldım. Pilli ( bende henüz elektrik yok) ve günlük ayarlı. Yani sisteme bağladığımda her gün istediğim sürede olmak üzere fidanlarıma su damlayacak. Uygun miktarı deneme ile tesbit edeceğimi sanıyorum. Bazı fidanların dibinde su az birikti önceki çalışmada. Yani tabanın geçirgenliğide mühim konu. Tam randıman için bir müddet takip şart.
Yapılan iş zor değil. Yedek meme aldım ve parçalar da mevcut. İstediğim yerden kolları kendim çıkarıp meme takarak sulanan alanı çoğaltabileceğim.
Bu sistemi tam devreye soktugumda bahçenin bir köşesini yaz sebzesi için rahatlıkla kullanmam mümkün olacak.
Şu andaki maliyet 515,- TL. ( 600,- TL. yi bulacak sanırım zaman saatinin montaj masrafı ile.)
Hoşçakalın.
Düzenleyen hosseda : 04-06-2009 saat 22:47
Neden: fotograf ilave
|