Konu: Çim
View Single Post
Eski 03-06-2009, 12:38   #180
ÖzgünVadi
Yeni Üye

ÖzgünVadi's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2009
Merhabalar,
"Kendinizi Tanıtın" bölümünde bahçeme çim uygulamak istediğimden kısaca bahsetmiştim.

Detaylar için : http://www.agaclar.net/forum/showthr...=2595&page=255

Fakat inanın benim bu konu ile ilgili hiç tecrübem veya bilgi birikimim yok.
Dolayısıyla ilk aşamada forumda "Çim" ile ilgili pek çok faydalı bilgiye ulaştım. Ekim zamanları, toprağın önemi, kapak toprağının önemi, sulama ayrıntıları, ilk biçim, ..vs.

Bu bilgilerden yola çıkarak çim ekimini kendim yapmaya, tecrübe oluşturmaya karar verdim. Okuduklarım doğrultusunda ekimi Eylül ayı içinde en elverişli havayı yakaladığım an yapmayı düşünüyorum.

Tabi ilave olarak öğrendim ki, o vakte kadar toprağımı belleyip tesviyelemem, ayrık otlarından ve de özellikle taşlardan (kimisi abartmıyorum kafam kadar) temizlemem gerekecek. Fakat toprağım çim ekimi için uygun mu değil mi, toprağı değiştirmem gerekir mi, yoksa gübre takviyesi yeterli olur mu, bilmiyorum. Bu konuyu sizlere danışmak istedim. Toprağı tasvir etmesi için de şu fotoğrafları ekliyorum :

İlave olarak, ufak bir deneme için 1kg'lık çim tohumu (7 karışım, British Seeds Liverpool) ve çim gübresi edinmiştim. Sezon uygun değil ama belki sıcaklıkların Haziran ayı içinde bir ara düşme ihtimali var, mevcut toprağa ufak bir bölüme (4 - 5 m2) deneme ekimi yapmaya da hevesliyim.

Değerli yorumlarınızı paylaşmanız dileğiyle, sevgiler.

Murat

Eklenen Resimler

ÖzgünVadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön