Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caganozz
merhaba arkadaşlar,
evde bir bitki var adını bilemedim sitedeki araştırmalarım sonucu yukka olabileceğini tahmin ettim.. 1 yıldır aynı boyutta duruyor ne bi yaprak düştü ne de yeni yaprak geldi.. ne yapmalıyım tavsiyeleriniz nelerdir Eklenti 79230
|
merhaba caganozz, benimde aynı seninki büyüklükte bir yukkam var, daha doğrusu yukka olduğunu bugün forumun tamamında resimlere gözattıktan sonra anladım.
benimki de aynı durumda. bir senedir ortadan küçük bir kaç yaprak geldi ama bir türlü serpilip büyümüyor. gelişim çok yavaş. ayrıca benimkinin yaprakları daha da aşağı doğru kıvrıldı, ve kıvrıldıkça ortadan kırılıyor. ben yaklaşık haftada bir yeni aldığım sıvı gübreli su ile alttaki su kabı su dolacak şekilde su veriyorum. Yoksa üstten mi sulamalıyım. evde pencereden yaklaşık bi buçuk metre uzakta bir köşede yarı gölgede duruyor. kıvrılmalarının sebebi az su olabilirmi?
caganozz ve bana yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen cevaplarınızı bekliyorum.