View Single Post
Eski 02-06-2009, 22:17   #111
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Bu ziraii ilaçlar konusu son zamanlarda biraz mualakta.
Ben kimysal eğitim temelli biri olarak ( zaman zaman alternatif çözümler denedi isem de) kimyasal balyozdan başka bir şeyin uzun vadede veya kalıcı hatta az zahmetli başka bi çözüm bulamadım. Gönül isterdi ki bu gibi savaşmalar tarçın sarmısak hatta tütn suyu veya bir dizi monokültürel mikrobial çözümlarla çözüma ulaşsın.
Churchilin de söylediği gibi demokrasi esasen en kötü yönetim şekli ancak zaman zaman tarihte denenmiş veya denenmekte olanların içinde yine de en iyisi....
ben bunu denedim bunu bilirim...
denemeye de devam ektmekteyim.. anca bendeki gibi bir popülasyonda veya yoğunluktzki bir orkide kültürümde artık dneyip de yanılma gibi bir lüksüm yok.
bir tek phalı alıp da herhngi bir yeni müstahsarı deneyip sonucunda olmaı deyip o müstahsarın üreticilerine prim veya göz ardı edilecek bir antri prim kaznadırmak gibi bir durumda değilim.
Sonuç sıcak havaların oluşturduğu kök boğazı çürklerinde previkur kışı n ev şartlarında soğuk serin nemli sayılacak ortamlarda oluşacak mantar şartlarında captan antracol benlate dithane gibi fungicidelrden başka bir silahım yok bildiğim....

yeni bir ispat gelmeyene dek bu demokratlar bana göre en iyi çözüm...
öncelikle bazı biolojik silahların bendeki gibi mono kültürde keanıtlaması şart...
orkidler çilek yetiştirmeye benzemez...
kaldı ki bu nebatlarda ruhsatlandırma da görülmüş bir şey değil...
süs bitkileri başka bir şey ticari değer taşıyan nebatlar başka bir şey orkidelerde zaralılar ile savaşmak ve hatta ruhsatlı ilaç beklemek çoook başka bir şey.

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön