View Single Post
Eski 02-06-2009, 13:59   #3
hakan7960
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2007
Görüşleriniz için teşekkürler

Yaptığımız çalışmanın çevredeki insanlarca kabul görmesi ve deteklenmesi her şeyden önemlidir. Çevrede yaşayanların desteklemediği bir ağaçlandırma çalışmasının başarı şansı zayıftır. Çeverde yaşayanların reddettiği, muhalefet ettiği bir çalışmanın başarı şansı ise çok zayıftır. Bu muhalefet az ya da çok husumute dönüşmüşse ya da dönüşme ihtimali varsa bu çok tehlikeli bir durumdur. (YÜCEL ÖZLEM)

Sayın YÜCEL özlem,her zaman sizi takdir etmiş ve örnek almışımdır. Ayrıca her konuşmamda sizi örnek olarak vermişimdir.Mezarlık ağaçlandırma olayına başlıyalıdan beri beni hep desteklediniz ve bana hayat tecrübelerinden örneklerle beni aydınlatmaya ve doğru yönde çalışmaya sevk ettiniz.
Siz ve bu ağaçlar net ailesindeki ağaç dostlarını,sizleri hiç görmemiş olsamda en iyi dostum olarak kalbimdeki yeriniz ayrıdır.Benim çalışmalarıma buraları hiç görmemiş olsanızda beni hiç tanımamış olsanızda kalbinizdeki iyi niyeti ve ağaç sevgisini ben buradan duyabiliyorum.
Sayın ÖZLEM köyümde sizin bahsettiğiniz gibi bir muhalefet veya mezarlığın ağaçlanmasını reddeden bir köylü yo karşımda.Yapılanları izliyorlar ve bazı zamanlar iyi ve hayırlı bir iş yaptığımı söylemiyorlar değil.Köy muhtarı bana telefon edip,(Bizim mezarlık iki parça ayrı ,ayrı)diğer mezarlığa da çeşme yapmamı istiyor. Bizim anlaşamadığımız konu şu:Ben her türlü malzemeyi kendimden getiriyorum örneğin çeşmeyi yapmak için yevmiyeli usta bulamıyorum köyden.Bu sene ki diktirmiş olduğum çam fideleri için (700 adet)
başka bir ilçeden(DOMANİÇ)bu dikim işinden anlıyan işçilerden getirdim.Yani un var yağ var şeker var ama helvayı yapacak usta bulamıyorum.Bu çalışmaları yapınca da herkes çok güzel olmuş diyor.Benim istediğim ise ben mezarlık için ne gerekiyorsa bulup getireyim yevmiyelerini de ben vereyim ama köylü yanımda olsun istiyorum.Başka yerden işçi getirmek zoruma gitmiyor değil.Ama inşaallah küçük öğrencileri bu konuda bilinçlendirebilirsem problemi çözmeye başlıyacağım.
Bu ağaçlandırmaya başlıyalı 5/6 sene oldu bayağı yol katettim.Çoğu gitti azı kaldı az bir ağaçlanacak bölüm var ondan sonra bakım ve sulama kalır kolay olur inşaallah.
İlginize ve görüşlerinize teşekkürler...

hakan7960 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön