View Single Post
Eski 02-06-2009, 11:53   #97
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Kolları sıvayıp, yüzlerce kokulu gülden şerbet yapacağım.
İlk mahsülümüm, ilk şişesi de sevgili hassoman'a
Bu habere çok sevindim...
O zaman ani bastıran misafirler için suyla çoğaltmaya uygun bir reçete tarifi daha vereyim: Aslında espri aynı:

Bir avuç gül yaprağı, bir avuç şeker, bir çay kaşığı limon tuzu ölçüsüyle bir karışım... Bu karışımı güzelce oğun, buzdolabının bir köşesine koyun; ama, dondurmayın. Misafir geldikçe sulandırıp ikram edersiniz.

Hozat
'ın tarifini okuyunca bir ayrıntıyı atladığımın farkına vardım. Gül yapraklarının beyaz kısımlarını kesiyoruz, gelincik kullanıyorsak yaprakların diplerindeki siyah kısımları kopartıyoruz... Şerbetin tadı daha güzel olsun diye elbette... Bakalım misafirleriniz nasıl bulacak, meraktayım?


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bengi_su Mesajı Göster
"...." 3 adet güle 10 yaprak gelincik sabah kalktığımda muhteşm bir rengi vardı kırmızıyla pambe arası daha bir gece bekledi sizce olmuş mudur?
Eğer yapraklar beyazlaşmışsa olmuştur. Fazla gelincik yaprağı koymanın bir mahsuru yok. Sadece gül kokusu ve tadı üzerinde baskın olmasın...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön