View Single Post
Eski 01-06-2009, 19:36   #38
h.nisa
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Herkese Merhaba,
Benim arkadaşlarımla birlikte düzenlediğim küçük bir bahçem var. Bahçenin içinde ağaçlar, sarmaşıklar ve birkaç çiçek çeşiti bulunuyor. Fakat ne yazık ki ayrık otuyla, tek tük çıkan kır çiçekleriyle ve isimlerini bilemediğim bazı otlarla kaplı. Önceleri ayrık otu da fena durmuyor aslında çime benziyor diyerek onları biçmekle yetindim. Fakat şimdi bahçenin genel görüntüsü çok canımı sıkıyor. Yer yer kelleşmiş ve sararmış otlarla dolu, üstelik tek tip ot da yok. Çiftçilik yapan bir yakınımız ayrık otlarından kurtulmanın mümkün olmadığını oraya yer örtücü olarak ne ekersek ekelim ayrık otunun ekileni boğacağını söyledi. Fakat ben bahçenin kurak görüntüsünden kurtulmasını istiyorum. Orayı belleyerek ve elimden geldiğince ayrık otlarını temizleyerek yeni bir şey ekmem mümkün değil mi? Ankara'nın iklim koşullarına uygun, basılmaya ve susuzluğa dayananıklı ve çok fazla boylanmayan bir yer örtücü önerebilir misiniz? Ben forumu okudum libya çimi ekmeyi mantıklı buldum. Fakat bu kararımdan yeterince emin değilim. Önerilerinizi merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Bahçemiz artık şu bakımsız havasından kurtulmalı

h.nisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön