Merhaba arkadaşlar.
Kokusu olan bir çok bitkiye kekik deniyor bunlar gerçekten aynı familyadanmı bilmiyorum.
Aslında internette resimlerini gördüğümüz. Bir çok bitkini benzerleri ve yerini tutabilecek olanları Belki yanı başınızdaki kırlarda köyünüzün bozkırlarında şehrinizin doğal alanlarında mevcut. Peki niye göremiyoruz. İncelemiyoruz Yerde gördüklerimizi ot diye bakıp geçiyoruz. Belki çok beyeneceğimiz bir bitki yeşilliklerin arasında farkedilmiyor. Veya tek başına olduğu için görünmüyor. İnternette gördüğümüz uygulamalar gibi kullanılmadığı için dikkat çekmiyor.
Oysa internette gördüğünüz uygulamalardaki bitkilerde o milletlerin doğal bitkileri onları farkedip. Toplu halde kulanmışlar mesela kekik ormanda bir metre kareyi dolduracak şekilde bulunmaz tek tük olur ama birleştirince güzel bir çalışma ortaya çıkyor. Bazılarınıda biraz islah etmişler geliştirmişler. Rengi boyu falan değişmiş.
Ama biz daha zengin bir faunada yaşamamıza rağmen her konuda olduğu gibi burdada dışa özeniyoruz. Ben kırlarda gezerken pek çok bitki görüyorumki pek çok alanda kullanılabilir. Olduğu gibi allınıp peyjaz mımarısınde kullanılabilecek ağaç ve ağaçcıklar çalılar görüyorum. Bende burdaki yayılıcı kekiklere benzer bitkileri koklu sürgünlerinden alıp deniyorum. Bahçeye veya saksıya taşımaya çalışıyorum. ama zamansız ekdiğim ve diktiğim için her zaman başarılı olamıyorum **** bitkinin isteklerini karşılayamıyorum.
Ama herkez bu bilinçde olursa bizde kendi bitkilerimizi farkedip kullanabiliriz. Sizden ricam ithal etmek yerine bir şeyler keşfedin gerçekten çok eğlenceli ve yararlı olacaktır.
|