View Single Post
Eski 01-06-2009, 16:26   #28
ozanutku
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-05-2006
Şehir: MANİSA/ SALİHLİ / Yeniköy
Mesajlar: 280
Sayın Sinanertan nın sorusuna benzer bir olayda bizim başımızdan geçti.
"Bağ evi için elektrik çekme şartları nedir?

"Bağ evi için elektrik çekmek için ne yapmak gerekir? Maliyeti nedir? Köye yakınlığı 700-1000 m olan bir kerpiç ahırlı tarlam var. Burada fidancılık yapmak istiyorum. Yer Bursa'nın batısındaki bir ilçede köy."

Kendi kiraz ve cevizden oluşan 45 dönümlük meyve bahçemize elektirk hattı çekmek istedik, biraz araştırınca aslında gayet kolay bir yolu olduğunu öğrendik. Meyve bahçemiz köye yaklaşık 550 metre uzaklıkta .(Yanlız nisan 2009 son müracat tarihi idi yanılmıyorsam.)

Meyve bahçesi veya tarlanızın içine bir ev tek kat veya iki katlı veya dört duvar örseniz bile yetiyor.sonra köyün muhtarından bu binanın 2004 yılının temmuz ayından önce yapıldığına dair bir belge alıyorsunuz. onu T.E.K. e veriyorsunuz. T.E.K. köydeki en son evden sizin bahçenize kadar olan mesafedeki 250-300 metre ye kadar elektrik direklerini kendi veriyor, geri kalan mesafe için elektirik direklerini kendiniz alıyorsunuz ( 50 metrede bir direk dikiliyor, direklerin tanesi 200-250 TL arası) biz ilave olarak 5 direk almıştık, T.E.K. yetkilileri nezaretinde direkler dikiliyor ve sonra eve elektrik bağlanıyor.

Galiba Avrupa birliği fonları ile ilgili bir kanun maddesine istinaden böyle bir uygulama vardı.

Netice olarak biz bu şekilde eletrik işini halletmiştik.

ozanutku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön