2007 kasımda verdiğim siparişlerden serpens ve sp bogor gayet iyi durumda. Bu arada onlarla beraber bir arkadaşımdan canosa çeliği almış ve dikmiştim. İki çeliği yan yana diktim. Geçen hafta farkettim ki çeliklerden biri carnosa değil. Yaprakları ilk, yeni yaprak iken daha kahverengi, kırmızı çıkıyor. Sonra renk değiştiriyor, yeşil oluyor. Yapraklar daha yuvarlak ve üzerinde leke yok. Resmini çektim ekleyeceğim, arkadaşlar bakın bakalım. Bu arada hastalanan silverpinklerimden birini dalı kesmeye kıyamadığım için yatık dikmiştim,o tuttu ve yaprak çıkardı. Yatık diktiğim dal çiçeğin en uç noktasıydı, çok taze, genç sürgündü, kesmeye kıyamadım. Aynı zamanda diktiğim diğerlerinde tık yok. Bu durumda acaba genç, odunsu olmayan dallar daha kolay mı kökleniyor diye düşünüyorum. (Bunu hep tartışıyoruz ya onun için yazdım)
2009 mayıs çeliklerim; Hoya carnosa tricolor,
Hoya diversifolia,
pink flowering collection :
Carnosa crinkle,
Hoya Chouke,
Minibell
Hoya shepperdii
hoya camphorifolia
hoya silverpink
hoya serpens
Bunlar, 7 mayısta elime ulaşmış ve aynı gün içinde dikilmişlerdi. Yarı yarıya heba olmakla beraber genel olarak iyiler. Henüz yaprak çıkaran yok.
29 mayıs tarihinde sevgili iklimsiz bana bir sürpriz yapıp ( curtisii ve lacunosa çeliği göndereciğini söylemişti) bana gönderdiği kargoya, ilaveten;
hoya picta,
hoya inconspuca,
hoya nummularioides
çelikleri de ilave etmiş. Paketi aldığımdaki halimi size anlatamam. Bu çelikleri görmüş ve bir dahaki siparişe istemek için not almıştım. Kargodan çıkanlar içinde bulunca o kadar sevindim ki anlatamam. Bir kez daha sevgili İklimsize teşekkür ediyorum. Bu arada ağaçlar farkını da bir kez daha gördüm. Karşılıksız paylaşımın, sevginin olduğu, bu kadar güzel insanın birarada olduğu başka bir yer varmı acaba?
Düzenleyen ilknur aşık : 24-06-2009 saat 16:59
Neden: kelime ekleme
|