View Single Post
Eski 01-06-2009, 10:22   #540
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sevgili Envor,

Gece biraz şaka yapayım dedim. Umarım kırılmamışsındır. Seni yatay borulu sistemde bence en güzeli yağmur oluğu. Köşeli olanlar daha da güzel olabilir. Tıkanmalarda köklere müdahele kolay olur. Üste fidelerin yerleştirildiği yeri kapak gibi düşünmek lazım.

Bu kapak sistemi için biraz kafa yoralım istersen. Nasıl pratik ve kolay bir şey yapabiliriz? Aklıma elektrik tesisatlarında kullanılan plastik kablo kanalları geliyor ama kataloğunu bulup incelemek lazım. Onların üst kapağı kilitli kapaktır, olursa çok da güzel olur.

Fidelerin sıklığı bu deneyimi yaşadıktan sonra ne kadar olmalı sence. Çünki iki fidenin köklerinin birbirine dolaşmasıda büyük problem. Ben çilek ağacında bunu yaşadım. Üsteki kök alttaki fidenin köklerine karışmış, üsteki çatalı sökünce köklerin yarısından fazlasının aşağıdaki çatalda kaldığını gördüm.

Dünde şaka yollu yazdım ama senin çileklerin maşallahı var. Yaprak yapmadan meyveye durmuş. Olması gereken bu mudur? Geçen seraya gittiğimde tarladaki çileklerinden yaprakları bayağı çoktu. Belki benim ağaçtaki gibi değildi ama yinede daha çok yaprak olması gibime geliyor.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön