View Single Post
Eski 31-05-2009, 22:57   #53
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
zambakların birisi açtı ve tıpkı anlattığınız gibi onları dalından kestim ve çiçekleri solunca karanlık bir yere koydum.
Sevgili emel yılmaz, dalından kestiğiniz ne çiçek mi, çiçek sapımı, çiçekleri solunca karanlık yere koyduğunuz, sanırım çiçek sapı.

Yapmak istediğiniz çiçek saplarından soğan üretimimi? O ise anlatayım, Bizler çiçek üretimi yapmadığımız için, (soğan üretimi Yapıyoruz) soğan üretimi yaptığımız içinde bizler çiçekleri açmadan tomurçukta iken keseriz atarız. besini soğan alsın diye. Daha sonra çiçek sapındaki yapraklar yarı yarıya kuruduğu dönemde çiçek sapları alırız, ve bunlardan yavru soğancık üretiriz.

Şöyle, bu sapları serin karanlık (bodrum katları olabilir) bir yere yayarak arada bir fısfıslıyarak nemlendiririz, yaklaşık onbeş yirmi gün sonra yaprak diplerinden soğancık oluşumu başlar.

Çiçeğini açmasını beklemek, yani çiçeğini için bakanlar, toğumundan üretim yapsalar daha iyi olur. O da şöyle çiçeği açtıktan sonra çiçek yapraklarını döker, yapraklar dökülen yerde toğum oluşumu başlar ve bu toğum yatakları günden güne şişer (yaklaşık bir ceviz gibi olurlar)daha sonra sararır ve kururlar, kurudukları çatlamaya yüz tuttuğu dönemde toğumları alınır. Bu toğumlar torf kum karışımı ile veya hayvan gübresi + kum karışımına ekilir, üzerine yarım santim bir santimi geçmiycek şekilde kapak yapılarak örtülür, hafif hafif nemlendirilir.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön