View Single Post
Eski 30-05-2009, 22:59   #765
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Uygulama yaptırdığım çiftçiler B5A dan sonra otomatikman organik tarıma geçiş oluyorlar ve daha enteresanı orgain ilaçlarında arayışına giriyorlar. Şunu farkettim çiftçiler hangü rünü üretiyorlarsa o ürün hakkında tamamen bayilerin kontrolü altındalar. Bayiler ne derse o oluyor **** firmanın elenaı uygulanacak ürün hakkında nasl yönlendirme yapıyorlarsa o şekilde hareket ediyorlar. Memnun kalınan ürünler dışında yeni açılımlara atılmayı istemeyen kişiler tarafından reddediliyor. Standart uygulamalar şekiline dönüşmüş kimyasal uygulamaları ürünü riske etmeyen kişiler tarafında tercih ediliyor. Şu an Sevgili Mine Pakkaner'in başlığındaki ev yapımı kimyasal ilaçları çiftçiye öğretmek planlarım var zira B5A uyguayan çiftçi B5A yı etkisiz kılmamak için alternatif organik tarıma yöneliyor bende o konularda tıkanıyorum. Ha sonuçlar mı öyle ümit verici ki.

Mesela İznikte kirazda sıfır kimyasal ile (manolya dahi çıkmadı) Kiraz hasat ediyoruz şimdi sadece sinek problemi vardı onuda Hüseyin beyin yaptığı organik insektisitle hallediyoruz, ordan görenler seralarında deniyor, şu an tarla domatesinde uygulanıyor. Daha yeni bir koli gönderdim karpuz, elma gibi ürünlerde uygulaacak. En büyük idealim Bursa ovasında el atından satılan ve kullanılan Armut ateş yanıklığına karşı B5A kullanmakve elma karalekesinde kullanılan ilaçları azaltmak sadece bu ki üründe bile yapabileceğim başarı inanılmaz kimyasal kulanımını sınırlandıracak. Sadece birqaz amana ihtiyaç var o kadar.

Şu an bir çiftçim enginarda teşhis koyamadıkları (nematod olduğu düşünülüyor) bitki sorunu için uyguluyor.

Bursa ovasında Panayır dersinden akan (mos mos su) su ile sulanan meyve ağaçlarında uygulanıyor.

Sonuçlar şu anda olumlu ancak meyvelerde yoğun uygulamalar yaptırma şansım olmadı çiftçiyi çekingeleriyle ikna etmek zor. Yine de zaan zaman bu uygulamaların sonuçlarını buradan açıklarım.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön