View Single Post
Eski 30-05-2009, 22:45   #39
Murat Altan
Ağaçsever

Murat Altan's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2007
Sayın akınselçuk,

birkaç gün önce farkettiğim topraksız tarım başlığını üç gecede uykusuz kalma pahasına sullar seller gibi yuttuktan sonra, ilk günden beri niyet ettiğim akan sulu bir proje için, hem benim kısıtlı tecrübe ve yeteneklerimle hızla hareket geçebileceğim, hem de balkonda işgal edeceği yerin kompaktlığı açısından sizin projenizi edas aldım.

Reçete ve tarif vermedeki basitlikten gelen mükemmeliyetinizle koçtaşın yolunu tuttum. dirsekler hariç tüm malzemeyi aldım. akvaryum pompasından çüp kutusuna kadar reçeteyi tamamladım (plastik çöp kutusunun rengi bile yeşil )

Koçtaş'ta sadece dirsekler yoktu, onu da gecenin saat onunda açık bir inşaat malzemesi satan dükkan bulana kadar dolaşıp buldum.

Ha bir de izolasyon köpüğü yoktu. Hatta hem koçtaş'ta hem de inşaa malzemesi satan yerde ne istediğimi (el bilgisayarımdan resmini göstermeme rağmen tam anlatamadım)

bu malzemeyi nereden bulurum acaba

fidelerimi de semt pazarından aldım, koçtaştan biraz da tohum aldım, bir yandan besin eriyiklerinin gelmesini bekler ve sistemi monte ederken, bir yandan da onları çimlendirmeye çalışacağım.

tek hayal edemediğim fideleri sisteme nasıl yerleştireceğim.

köklerindeki toprakları yıkayarak, perlit veya kokopeat dolu bir plastik bardağa koyarak, bardağı da yanlardan delerek borudaki oyuklara yerleştireceğim galiba öyle mi?

Mükemmel özet ve açık anlatım için tekrar tebirkler

En kısa sürede kendi başlığımda kopya projemi sergilemeye başlayacağım umarım...

Sevgi ve saygılarımla

Murat Altan

1971, İzmir

0 rh+

Murat Altan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön