Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ceyda inan
Bende tam 1 hafta önce 10 adet glayöl soğanı ektim saksıya.benim saksılarım ince uzun olanlardan.Bu sabah toprağı kurcalayıp tepelerine baktım,hiç bir hayat belirtisi olmamış  Bu arada toprağınıda hazır paketlerden almıştım.Nerde hata var sence?
Bende kilerden almıştım soğanları.Asyalale ' ye mail atmıştım.bana, 3-4 santim derinliğine gömün 7 günde çıkmaya başlayacak,40 günde çiçeklenecek diye cevap verdiler.7 günde bırakın toprak üstüne çıkmayı,toprak içinde bile yeşermediler.Ve bana gübredende hiç bahsetmediler.
|
glayör soğanı toprak sıcaklığına bağlı olarak çimlenir. Toprak soğuk ise 15 günü bulur, toprak sıcak ise 7 günde köklenir ve çıkış yapar. Çiçek vermesi 80-90 gün cıvarındadır. Bol güneş ister . yaz çiçeğidir.