Seminerde o ana kadar bilmediğim, dikkat etmediğim önemli unsurları öğrendim. .
1-Toprak hazırlama (evdeki eski saksıların toprakları ile yapılan yanlışlar) Pişirmek gerekiyormuş.(dumanı tütüyor)
2-Hijyen, eski saksılar (evde çok var) klorlu sularda bekletiliyormuş...
3-Hazırlanan toprak karışımları zenginleştiriliyormuş.(Katkı,güneş,nem..)
4-Amaca göre saksı büyüklüğü, toprağın nemi, su, ortam ...
ben bu işi bilmiyormuşum...
Sayın kaktüs'ün yazılarını okuyunca panik halim sonlandı, okudukça karışıyor diye yazmıştı, ben de, ben de ayni durumdaydım...
Birçok tür...?
Askı saksılar olmalı, büyük alan olmalı, ısıyı nasıl sağlamalı, ya gece ısısı ?
Mantar, bakteri, mikrop her ne varsa, eldiven şart...Su, klorlu ve kireçli, yağmur suyu olmalı, cocopeat olmalı, eski keçi gümresi iyi demişleri...
|