Nejla K. / hoya
Uzun bir süredir benimle olan çiçeğimin, mum çiçeği olduğunu çok geç öğrendim. Yıllar önce kayınvalidemin benim için - balkonumda büyütmek üzere-diktiği çiçeklerden biri idi... Aklıma geldikçe su döktüğüm ama akıbetini pek merak etmediğim bu çiçek, ihmalden yaprakları sararmaya başlayınca, yerini değiştireyim diyerek zaman ayırmam ve bu sırada komşumun benden çelik istemesi ile önemsemeye başladım. Benim elimdeki çiçekten kökü ile birlikte 50 cm.lik bir parça verdim. O yaz, 1 ay kadar hiç sulanmadan üstelik çok sıcak olan Aydın gibi bir şehirde, güneye bakan bir balkonda kaldı... Şimdi utanarak ve üzülerek hatırladığım bu çiçek, tatilden döndüğümde ölmüştü. Komşuma gittiğim bir gün daha gölge olan arka balkonunda ona verdiğim kocaman çeliğin ne kadar yeşil bir rengi olduğunu görünce ve vicdanım acı ile sızlayınca olanları anlatıp ondan bir çelik aldım ve yeniden diktim. O gün çiçeğime daha iyi bakmak için bu siteye girip, bakım önerileri aldım. Sarıcı çiçeklerin evde odaları saranlarını görür ama hiç ilgilenmezdim. Vefa borcum olduğunu düşündüğüm bu çiçeğin bir evde çiçek açmış ve hoş koku yaymış hali beni çok etkiledi. Şimdi gördüğüm herkesten istediğim, toprakla buluşturduğum, birkaç çeliğim var. Atıl durumda bulup aldığım, eş ve dosttan rica ettiğim bu çelikleri ve gelişimlerini sizlerle paylaşmak istedim. Beni bu konuda yüreklendiren, afrika menekşesi sayfasından tanıdığım ve mum çiçeği de dahil olmak üzere pek çok çiçeği başarı ile yetiştiren genç arkadaşımız Fatihbrk da teşekkür etmek isterim. Lütfen önerilerinizi benden esirgemeyin. Bakarsınız diğer mum çiçeği çeşitlerini de edinir ve paylaşırım.
|