View Single Post
Eski 29-05-2009, 08:55   #691
didem ipek
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-04-2009
Sevgili İlkin,

Siz Adana'da olduğunuz için bizden birkaç adım önde başlıyorsunuz turunçgil yetiştirme işine... Küçüklüğümde portakal bahçemizde gezerken aldığım çiçek kokuları hala burnumda... En çok sevdiğim ağaç da verimli midir bilmem ama babamların fantezi için aşılayıp ürettikleri; bir tarafından portakal, bir tarafından limon topladığımız ağaçlardı... Kardeşim bu haftasonu annemizi ziyarete geliyor, bana Adana'daki caddelerden turunç getirmesini istedim, tohumdan üretmeye çalışacağım. Zor olacak eminim ama denemek bile çok keyifli )

Bu arada gölgeye taşıdığım kamkat'ım rüzgarın azizliğine uğradı bu sefer de... Hergün 1-2 yaprak dökerken, dün 8-10 yaprak dökmüştü... Şimdi terasta daha uygun bir yer bulmak için denemeler yapıyorum. Çiçekler de meyveye dönmeye başlamış, umarım meyveler olgunlaşır..

Ben de Sirius50 ile aynı soruyu sormak istiyorum. Ne tür gübre kullanıyorsunuz. "Ağustos gibi de bırakıyorum." demişsiniz. Bunun bir çizelgesi var mıdır? Artık meyveler olgunlaşmaya başlayınca mı gübrelemeyi bırakıyorsunuz. Ne zaman tekrar başlıyorsunuz?

didem ipek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön