View Single Post
Eski 28-05-2009, 21:27   #11
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Sn Sarıcan teşekkür ederim.

Daha önce belirttiğim üzere bu sene ilk deneyimim. Tabii ki Kudret beyden telefonla kopya çekiyorum ama işyeri ve aile tüm paylaştığım dostlarım kendi toprak tecrübelerine göre hayret seviyesinde çok hızlı bir gelişme olduğunda hemfikirler.

En hızlı gelişen ve şu an 4. salkımda olan, meyveye duran çift gövdeli fidemi belirttiğiniz serada uygulanan tecrübeye göre çift bırakacağım. Diğer 3 gövdeliyi teke düşüreceğim. Sonucunu ilerleyen dönemde paylaşırım.

Bu arada çok hayret ettiğim (belki tecrübesizlikten) bir durumu fotolarla sizlere soracağım. İlla ki tecrübe eden dostlar vardır diye düşünüyorum ve yorum bekliyorum. En az 10 kişiye sordum cevap alamadım.

Bu en hızlı gelişen fidem (ki ben ona IQ'su yüksek akıllı fide diyorum) güneş batmadan önce (diyelim 1-1.5 saat önce bile) güneş hayli ilerdeki apartmanın arkasında kaldığında yapraklarını kapatmaya başlıyor (çiçek demiyorum yaprak) güneş battıkttan sonra her daldaki yapraklar resmen birbirinin içine geçercesine kapanıyor. Bunu 3-4 gün önce farkkettim. Her gün izliyorum. Her gün aynı olay. Diğer fidelerimde ve akkılı fide ile aynı durgun su sisteminde olan fidemde çok hafif bir yaprak kapanması var.

Fotoları aşağıda. Sebebini çok merak ediyorum. NOT: Bu fidem diğerleri gibi Sn Envor beyden gelen fide. (belki ilgisini çekeriz )

Eklenen Resimler

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön