Ben, bu yıl balkonumdaki saksılardaki bitkilerime henüz kimyasal ilaç uygulamadım.
Her yıl bu zamanlarda gülüme dadanan mantar ve yaprak bitini, geçen yıl bu zamanlarda sellukama, kıbrıs limonuma ve cevizime vuran kırmızı örümcekleri henüz görmedim.
Bir tek, düzenli uygulamayı aksattığım bir dönemde, cevizimde daha önce görmediğim ve forumda uzmanlara sorduğumda Mine Hn'ın ve bir iki üstadın daha akar sorunu olduğunu belirttiği bir sorun yaşadım. Sorunlu yaprakları bitkiden uzaklaştırıp, Bionem'e devam ettim.
Cevizdeki akar sorunu şu an devam etmiyor gibi.
Mevsimsel etki ve bu seneki düzenli bitki besini uygulamalarıma, koruyucu anlamda çok etkili olduğunu gözlemlediğim Bionem ile birlikte devam etmekteyim.
Şimdilik gözlemlerim bunlar.
Yalnızca belirtmek istediğim bir notum var:
Amatör bir ev bitkicisi olarak kullandığım sprey kutum yarım litrelik, iyi kalite yabancı bir şişe. Yarım litreye 2.5ml kullandığımda ceviz fidanımın yapraklarında hassasiyet ve kararma gördüm. Başka bir sebebi yoksa Bionem ölçümdendir diye düşünerek şırınga ile tam ölçüsünde çekip yarım litre yağmur suyuna 1 cc Bionem karıştırıyorum.
Şimdi, bu başlığı bir kez daha taradığımda, yaprak uygulaması için yarım litre suya 1 çay kaşığı Bionem tavsiye edildiğini farkettim.
Bu durumda 1 cc bile 1 çay kaşığından fazla gibi geliyor bana. Evde bu akşam bir ölçeyim.
Öyleyse, Sn.COYOTE'nin 549 numaralı yazısında "...bionemi hızlıca çalkalayıp 2,5ml çektim ve hemen suya karıştırdım." ifadesine 550. yazıda Sn.oğuz alper'in "...Uyguladığınız dozaj doğru..." yanıtı bende tereddüt yarattı.
Yarım litreye 2,5cc Bionem yaprak uygulaması içn çok fazla gelmesin sakın?
|