Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79
Ne diyelim, GDO karşıtları da var, isteyenler de var. Olumsuz fikir çok, ancak olumsuz kanıt yok. Sadece varsayımlar, beyin fırtınaları. Kimisi karanlık tablolar çiziyor tarım elden gitti, Anadolu toprağını mahfediyoruz vs diye, kimi insanlık için GDO büyük bir devrimdir diyor. Ben de bir tarımcı olarak GDO'yu savunuyorum. Ama şu anda, şu bilimsel düzeyde değil. Daha büyük araştırmalar yapıp, daha uzun vadede etkilerini gördükten sonra üretime geçmesini istiyorum. Şu ortamda GD mısır istemiyorum. Ama deneme amaçlı yetiştirilip deney hayvanlarına yedirilmesini şiddetle destekliyorum.
Belki de ileride insanlığı kurtaracak şeylerden bisini GDO olacaktır. Belki de ileride insanlara gıda kaynakları yetmez olunca GD buğdayları dört mevsim yetiştirebileceğiz, fotoperyotizm, ürün peryotizmi, dormansi, bitki stresi (su, ışık, ısı, vs stresi), hastalık, zararlı, yabancı ot gibi kavramlar ortadan kalkacak belki de. Belki de bu ürünler sayesinde birbirimizi yemeyeceğiz...
|
Bunun bedelini 50 yıl sonra çok ağır ödemeyeceğimizi garanti edemeyiz ama değil mi? Deneylerin sonuçları kısa vadede bize ulaşıyır ve kısa vadede önümüzü görüyoruz. oysa canlılık bir hayat yayılıyor...
Sonra patent konusuna ne diyeceksiniz?
Sadce deneylere devam edilebilir belki ama bu iş ticarete dökülünce ortada etik metik kalmıyor...