View Single Post
Eski 28-05-2009, 13:38   #71
Baobab
Ağaç Dostu

Baobab's Avatar

Giriş Tarihi: 23-06-2008
Merhabalar feriha hanım;

1- Bahçemiz köye çok yakın
2- Köyde muhtemelen yufka bulunur, ama olmazsa yolda giderken de alabiliriz.
(arabayla gelecek arkadaşlara sipariş veririz, onlar alır!
3- Bahçeye esasen aylardır, "perma kültür", "tohum topları" vs denemelri yapmak için tohumlar ekiyor, çapalar yapıyoruz..Dolayısıyla her taraf yemyeşil sebzelerle, meyve ağaçlarıyla ve yapılacak işlerle dolu
4- Bölge keşfedilmek için harikulade bir yer. her yer devasa mağaralar ve Kirmir çayı boyunca yemyeşil güzergahlarla dolu.
5- Etrafta bir çok ekilmeyen yer var ve bizim tarla da hemen çayın kenarında olduğu için, eminim pek çok endemik bitki vardır. Ben iki hafta kadar önce oradaydım, diz boyu yeşillikten yürüyemedim bile.
6- Oturacak yerimiz var ve de süper. Bir ağacın üzerinde, yeşillikler içerisinde bir sürü minderler ve bir sürü kanape. (O yüzden de zaten 10 dakika çalışıp 1 saat kek-çay olayına giriyoruz!
7- Bahçeye giderken yanımızda biraz yiyecek içecek götürmek kafidir. Yani bir pikniğe giderken ne gerekiyorsa onlar. Ama ekstradan kilim, minder vs gerek yok..

Düşünmeyin, hemmen yazın adınızı efenim..

Gideceğimiz bahçeye köy yakın mı arkadaşlar? Köyde yufka bulunur mu? Yoksa köye gidip şehir ekmeğimi yiyeceğiz? Köy yumurtası, köy sütü olan bir kahvaltı yapılır mı bahçede? Sonra bahçeye dalınır ekim-dikim-çapa oynanır mı? Daha sonra bölge keşfine çıkılır mı? Yabani bitkiler, sağdaki soldaki tarlalarda endemik aranır mı? Oturacak yer var mı? Hamak var mı? Suyu içilir mi? Yerlerde mi oturacağız yorulunca? Kardeş bitkiler bahçesine giderken ne götürmek lazım?

Ben düşünüyorumm

Düzenleyen Baobab : 28-05-2009 saat 14:25
Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön