View Single Post
Eski 27-05-2009, 22:04   #112
Douglas Fir
Ağaç Dostu.

Douglas Fir's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seaa Mesajı Göster
Sayın Douglas Fir ben bu ağacı kış sonunda Hakan abiden istedim yani o konuda bir sorun yok her gün 10 litrelik petlerle su veriyorum onu kurtarayım diye gübreleme konusunda hem nerde bulabileceğim konusunda hemde nasıl yapılacağı konusunda sizden bilgi rica edeceğim çünkü bu ağacın kurumasını hiç ama hiç istemiyorum. Geçen gün belle bir güzel ot temizliği yaptım çukurunu düzelttim. Bazen bilgisizliğimden dolayı hatalı işler yapabiliyorum maaleseff.
Sayın seaa,

Ağacınızı baharın geldiğine ikna etmek için dogru şeyler yapmışsınız. Dibini temizleyip açmanız ve bol sulamanız iyi olmuş. 15-15-15 kompoze gübreyi bitki uyanıp sürgün vermeye başlayınca sulamayla birlikte 15-20 gün arayla küçük dozlar halinde (ağaç çok genç olduğu için her uygulamada yarım çay bardağı yeterli) 15 Temmuz kadar verebilirsiniz. O tarihten sonra yeni sürgünler odunlaşma ve gelecek kışa hazırlanma dönemine girerler.

Sadece bu ağaç için kullanacaksan koca bir çuval (50 kg.) gübre alma. Yeni sürgünleri görünce bana özelden kargo için isim adres gönder ben sana kullanacağın kadar gönderirim.

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön