Rahmetli dedemin 3 hangarda yaklaşık 20.000 tavuğu vardı. Çiftliğe her gittiğimde ağlar, zırlar 2-3 civciv kapardım.
Geçen gün Discovery Chanelda civciv cinsiyeti ile ilgili detayı verdi. Yeni yumurtadan çıkan civcivleri yürüyen bantlarla sensör denen kişilerin önünden geçiriyorlar. Bu kişiler (profesyonel) civcivin kanatlarını açıp bakıyor, kanat tüyleri düzenliyse horoz, kanatları uzunlu kısalıysa tavuk diyorlar. Hemen kolilere ayırıyorlar. İlaçlayıp çiftliklere gönderiyorlar.
Gurk konusunda size faydası olurmu bilmiyorum ama ben kafes kuşlarımda üretmek istediğim kuşa belli bir süre çimlendirilmiş buğday, kenevir ve nijer veriyorum. Çimlenen tohumda E vitamini en yüksek seviyededir. Tavukta da buğday çimlendirilip verilebilir. Ayrıca E vitamini takviyesi yapılması yumurtaların döllenmiş olma oranını arttırır. Zaten E vitaminine ANTİSTERİLİTE VİTAMİNİ denmesinin nedeni budur. Veteriner ilaçları satılan yerlerden yem katkıları bulunabilir. Bir de aklıma gelen tavuklarda parazit olmasıda üremeyi negatif etkileyecektir.