View Single Post
Eski 27-05-2009, 14:58   #755
vgoksel
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2009
Sayın Hüseyin Ovak,
B5A ile ilgili 26 sayfalık tartışmaların ve bilgi alışverişlerinin tümünü okudum. B5A nın birçok bitkide denendiğini gördüm. Anladığım kadarıyla toprağı aktive ettiği için her türlü bitkide kullanılabilir.
B5A Kullanma kılavuzunu incelediğimde pek çok tek yıllık bitkide faydaları ve kullanımı, isim zikredilerek açıklanmış.
Ama klavuzda meyve ağaçları içinde sadece Kiraz ile ilgili bir bölüm mevcut. Diğer sert çekirdekli, yumuşak çekirdekli, turunçgiller gibi meyve ağaçları ile ilgili özel bir bilgi yok.

Bunun nedeni diğer meyve ağaçlarına göre Kiraz'da daha başarılı sonuçlar alınması mıdır?

Benim size asıl sorum; narenciyede (satsuma mandarini) bugüne kadar B5A kullanan bildiğiniz kişiler var mı, varsa bu kişilerden her hangi bir geri bildirim alabildiniz mi?
Eğer mandarin için uygulama yapmak gerekirse hangi dönemlerde uygulayalım. Mandarin Nisan ayında çiçek açıyor ve Kasım ayı başında hasat edilmeye başlanıyor. Bu 6-7 aylık dönemde B5A uygulamaları nasıl olmalı. B5A ile Haziran dökümü önlenebilir mi?
İlginize teşekkür eder, saygılar sunarım.

vgoksel Çevrimdışı   Başa Dön