View Single Post
Eski 26-05-2009, 09:50   #43
ugurtelefon
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Sevgili Çiğdem
Boya kovalarını boya malzemesi satan nalburlardan aldım.İçeirisine hiç boya girmemiş,toz boyalar var.poşet halinde,onları nalburlar satın alırken bu kovaların içerisinde ambalaj niyetiyle geliyormuş,çok sağlam,ışık alıp içindeki toprağın aşırı ısınmasını engelliyor,çünkü beyaz.Tanesini 1TLden almıştım.Yoğurt kovalarını ise süt işleme merkezinde ustabaşı Cankuş dostum ayarladı.Esas sorun bu kadar toprağı taşımak

Sevgili Hasan Tahsin
Bende duymamıştım çelik olayını,ilk kez kendim denedim, o biçim tuttular,aslında 3 tane daha var.

Vildan hanım
Allah tüm evlatları analı babalı büyütsün.Bende 2 tane var.En güzel çiçekler onlar.Ufaklıklar tüm aşamaları merakla izleyip takip ediyorlar.Bir nev'i eğitim olmuş oluyor.

Nimbus
Feleğenin zararlıları uzak tuttuğunu bilmiyordum.Orada farkederseniz 4 kök var.Çok güzel kokusu olduğu ve geceleri sivrisinekleri uzak tuttuğu için dikmiştim.

Forumda araştırıp okumadım ama;dün eski bir dostumla güzel bir sohbette bazı bilgiler aldım.Sizinle paylaşmak istiyorum.
Bu bahsettiğim dostum benden büyük bir ağabey,50 yaşlarında.Vakti zamanında 25-30 tane ilaç pompası eskitmiş eski bir zirai mücadeleci.
Sıkı durun bomba gibi,doğal,zararsız,ama muhteşem etkili bir zirai ilaç tarifi veriyorum.

Normal domates boyunda kuru sarımsak(içinde birsürü diş olucak) bir poşet içersinde iyice dövülür.Döğülmüş sarımsak 1Lt lik kap içerisine konup,üzeri suyla doldurulacak.2-5 gün arası güneşte bırakılacak.Bir müddet sonra sarımsaklı suyun ayran gibi olduğu gözlenecek.Sprey ile hertürlü sebze meyve bitkisinin yaprakları ilaçlanacak.
Tamamen doğal ilaçlama.Sarımsaktaki ana etken bir madde varmış.Bu madde güneşte bekleyince iyice ortaya çıkıyormuş.Bitki için hem koruyucu hemde besleyici bir hal alıyormuş.
Dediğim gibi çok eski bir yöntemmiş.Benim sarımsaklar güneşte beklemeye başladı.

ugurtelefon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön