Herkese iyi gunler.
Islerimin yogunlugu nedeni ile bir iki gun foruma ugrayamadim, sorularinizi ancak simdi cevapliyabildim, kusura bakmayin.
Arkadaslar, daha once kimsenin bonsai yapmadigi bir agac turu bonsai olamaz diye bir kural yoktur. Kaldiki zaman, zaman kisisel gorusler bir kural gibi algilanir.[benim ,genis, buyuk yaprakli agaclarla ilgili okuduklarim, yapraklari cok buyuktur boyle bir agactan bonsai olsa bile yapraklari ile agac arasinda bir denge kurlamiyacaktir. sonra bir gun incirden bonsai denemeye kalktim ve oldu]
Calidan, cicekten, dikenli agactan,dikensiz agactan ve dusunebileceginiz diger agac cesitlerinden bonsai denemenizin hicbir sakincasi yoktur diye dusunuyorum. Olsa, olsa daha onceleri baskasi yapmadigi icin biraz zorlanmis olursunuz. Bu da yapacaginiz hic denenmemis bonsai icin deger diye dusunuyorum .
Dikenli agaclarin dikenlerini budarsaniz ona bir zarar vereceginizi dusunmuyorum
Ornegin alic agaci ve gelin duvagi dikenli bir cins olmalarina ragmen dikenleri budandigi zaman agaclar olumsuz etkilenmiyor.
Hepinize bonsai yapacaginiz yeni agac turlarinde basarilar diler, kolay gelsin derim[yapacaginiz bonsai resimlerini ve deneyimlerinizi forumda paylasmayi unutmayiniz]
|