Konu: Lithops
View Single Post
Eski 25-05-2009, 00:52   #507
Carlos_Cortes
Ağaç Dostu

Carlos_Cortes's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2008
Herkese selamlar,

Sizlerle Lithops'larımın fotoğraflarını paylaşıp tavsiyelerinizi isteyeceğim. Kısaca birkaç soru soracağım.

1. Lithops'ları İstanbul'da nerede bulabilirim? (Eminönü'nde bugün itibariyle 3-5 tane var ve onlar da malesef ölmek üzereler. İçerenköy Bauhaus'da yoktu. Ayrıca Cevahir Koçtaş'da bugün baktım ve yoktu.)

2. Fotoğrafında da görebileceğiniz; büzüşmekte ve ölmekte olan lithops'um için yapabileceğim bir şey var mı? Onunla aynı şartlarda baktığım (öğlen 2'den gün batana kadar direk güneş ışığı görüyor ve sularını aynı zamannda veriyorum) ve aynı cins olan lithops'um ise sağlıklı bir şekilde yaşıyor. İkisini de Eminönü'nden almıştım.

3. Bugün aldığım Salicola cinsim için (fotoğrafları mevcut) yaklaşık bir hafta su vermeyi ve direk güneş ışığına çıkartmayı düşünmüyorum. Şuan için çok sağlıklı gözüküyor. Bir hafta sonra su verip saat 2'den gün batımına kadar güneş gören diğer iki lithops'umun yanına koyacağım. Ne dersiniz?

4. Bugün aldığım salicola Lithops'umun kabukları tamamen kurumuş fakat benim 1 yıldan fazladır baktığım dorothea lithops'umun kabuklarındaki su yeni yeni çekiliyor. Bu farklılık neden kaynaklanır? Acaba ikisine de nasıl farklı su miktarı mı vermem gerek. Yani salicola'ya daha fazla mu su vermeliyim?

5. Lithops'larımı sadece içme suyu ile suluyorum. Daha fazla besin almalarını sağlamak için ne yapabilirim. Kaktüs besini gibi besinler kullanmanın zararı **** yararı olur mu? Sizlerin kullandığı özel bir besin (ev yapımı da olabilir) var mı?

6. Lithops'ların saksılarını ne zaman değiştirmek onlara en az zararı verir? Ben değiştireceğim zaman 2 ölçek torf, 2 ölçek dere kumu ve 1 ölçek küçük taşlar koymayı düşünüyorum karışımıma. Ne dersiniz? Son olarak da yeni saksıya geçirirken lithops'ların toprağını tamamen temizleyip mi geçirmek gerek yoksa köklerine yapışık olan toprakla mı geçirmek gerek?

Sorularımı sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Carlos_Cortes : 25-05-2009 saat 01:10 Neden: metin ekleme
Carlos_Cortes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön