Sevgili İklimsiz aşama aşama fotoğraflamışsınız tarifi, ellerinize sağlık.
Aslında yapımı ayrıntılı gibi gözükse de uygulaması kolay bir kek. Kalıptan çıkartma aşamasında sorun yaşayan arkadaşlara tavsiyem; buzdolabında bekletilen kek kalıbının en altında yeralan karamel sertleşiyor. Belki bu kalıptan çıkartmanıza engel oluyor olabilir. Daha evvel de belirttiğim gibi kalıbı dolaptan çıkarttıktan sonra kalıbın iç kısmını bir bıçakla çepeçevre dolaştıktan sonra ya ocak üzerinde kalıp altını ısıtmanızı ya da sıcak su dolu bir kaba bir, iki dakika bekletmenizi tavsiye edebilirim.
Şekeri karamelleştirirken hiç su eklemeden teflon bir tavada eritip rengini kahverengileştiriyorum. Aynı sevgili İklimsizin fotoğrafladığı şekildeki gibi.
Yumurta kokusuna gelince; hem keke hem de krem karamele eklenen limon kabuğu rendesi ve vanilya öne çıkan tatlar oluyor. Tabi deneyerek belki yumurta sarısı sayısı azaltılabilir. Ben denemedim bu nedenle bir yorum yapamıyorum.
Umarım problem yaşayan arkadaşların denemeleri de olumlu sonuç verir. Yok olmazsa yapar yollarım
