Toplam 7 yumurta kullanılıyor evet. 2'şer 2'şer dörde düşürüyorum.
Sanırım kalıptan çıkaramayan arkadaşların nerede hata yaptığını buldum.
Keki buzdolabına koymadan önce kalıptan çıkarınca kolayca kalıptan ayrılıyor. Yok eğer kalıbı buzbolabında epeyce bekletiyorsanız, ters çevrilince tabana yapışma sorunuyla karşılaşılabilir.
Birkaç defa şöyle bir deneme yapmak istedim, başarılı olamadım. Bu kekin en hoşuma giden tarafı ikinci tabaka döktüğümüz krem karameli. 500 ml. süt kullanıyoruz. Bu katmanın daha kalın olmasını tercih ediyorum. 1 lt. süt ve akabinde diğer malzemeleri de o oranda artırmama rağmen, kek bölümü gene en fazlası oluyor.
Toplam kalınlık örneğin 10 cm. olsun. Bunun 6 cm. karamel ve 4 cm. kek olmasını istiyorum
