Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 24-05-2009, 21:44   #1232
rrumeysaa
Ağaçsever

rrumeysaa's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2009
sayın ephesos arkadaşım öncelikle teşekkür ederim cevabınız için günlerdir cevap bekliyordum

inanın uzun zamandır bu siteyi ziyaret ediyorum ve orkidelerle ilgili her başlığı fazlasıyla gözden geçirdim defalarca hemde, maalesef budadığım dal tamamen içi çekilmiş kurumuş nedenini bilemiyorum buna epey üzüldüm bende kökten kestim

bilgisizliğime verin ki o yuvarlak şeyler gübreymiş yeni anladım tabi siz diyene kadar onun gübre olabileceği aklıma bile gelememişti sizden sonra aradım nette ve onların gübre olduğunu gördüm ve yine üzülerek söylüyorum ki sırf kurt olur korkumdan orkidemi çıkarıp tek tek içinde kurt aradım toprağında ama bulamadım kurtu, gübreleri ise imha etmiştim

ayrıca köklerde karalmalar çürümeler olmuş onlarıda kestim tekrar saksısına yerleştirdim
bugün eminönünün altını üstüne getirdim ama orkide toprağı bulamadım bulsam değiştiricektim torfu hoşuma gitmiyor sanki çürümüş gibi nemli kokuyor kendim yapsam çam bulurum hadi odun kömürü mangal kömürü ise onuda bulurum ama diğer torf ota benzeyen şeyi nasıl bulucam bilemiyorum

bana hazır tedarik edebileceğim güzel orkide toprağı bulabileceğim bir yer tavsiye edebilirmisiniz ...

eminönünden bugün orkide sıvı gübresi aldım vilmorin sitedeki arkadaşların tavsiyesi üzere arkadaşlar çok pahalıyamı almışım ben 10 lira verdim içim gitti ya neye tuttururlarsa satmaya çalışıyolar biri 10 diyor biri 12 diğeri 15 insafsız gibi geldiler sizce pahalıyamı almışım ...

rrumeysaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön