View Single Post
Eski 24-05-2009, 05:26   #802
mum isigi
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Herkese merhabalar, cicekleri cok seviyorum ama bahce konusunda hic deneyimim ve ilgim olmamisti bu seneye kadar.Fakat bu sene evimin arkasina bir sebze bahcesi yapmaya karar verdim ilk once tohum ve saksilar alarak ise basladim. Amerika NJ yasadigim icin aldigim tohumlarin bir suru cesidi var fasulyeleri salataliklari cok farkli bizim agiz tadimiza yakin olabilecekleri aldiktan sonra saksilarima 3 ay once ektim ilk fide denemem oldu. Camasirhanem sicak oldugu icin orada muhafaza ettim. Sonuc cok guzel hepsi yeserdi ve 10 mayista onlari hazirladigim bahceye ektim. Bu tabi ilk acemiligim buradaki herkesin fikirlerini ve paylasimlarini takip ederek cok sey ogrendim herkese tesekkurler. DOmatesler ,carliston biberlerim, patlicanlarim, ilk basta salataliklarimi sincaplar, tavsanlar yediler cok uzuldum sona fide aldim diktim ve kala kala iki tanecik kaldi, marul ektim cok az maydanozum, cilegim,nanelerimde yendi 3 sapim kaldi, fasulyelerim onlarada sirik takmam ve bahceye gecirmemk gerekecek...bazi sebzelerimi kuslar sincaplar ve tavsanlara kaptirsamda yinede cok zevkli. inanilmaz buyuk bir heyecan ile onlarin bebegim gibi buyumesini beslenmeleri izlemek cok guzel bir duygu. Birde calisan biri olarak aslinda cokzor ama eve gelir gelmez bahcedeki sebzeleri kontrol etmek super oluyor.Dedigim gibi ilk denemem daha ogrenecek cok sey var seneye daha planli ve programli olmak var tabi. Ama sizler cok sanslisiniz her istedigim fideyi ve tohumu burada blmak zor.olsun diyorum olanlarla idare edecegim bazen o buyuk ozlemim depresiveriyor. En kisa zamanda bahcemi minik fasulyelerimi ve domateslerimi goruntuleyip ekleyecegim. Gorusmek uzere

mum isigi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön